Italiaanse bol met kaasfondue

Brood

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 Italiaanse bollen
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml droge witte wijn
  • 150 gram Emmentaler, grof geraspt
  • 150 gram Gruyère, grof geraspt
  • 1 dl kookroom
  • 1 eetlepel Maïzena, opgelost in een klein beetje water
  • peper, zout en nootmuskaat naar smaak

Bereiding

Wrijf een middelgrote, zware pan in met fijngehakte knoflook. Giet al roerend de wijn in de pan en breng deze op een middelhoog vuur tegen de kook aan. Voeg de room toe en kook deze even mee. Draai het vuur laag en voeg al roerend geleidelijk de kaas toe. Roer tot de kaas net gesmolten is. De kaas moet heel langzaam smelten, omdat hij anders draderig en taai wordt. Voeg eventueel al roerend het Maïzena-papje toe, een klein beetje tegelijk, zodat het niet te dik wordt. Voeg naar smaak zeezout, gemalen witte peper en nootmuskaat toe en laat de kaasfondue nog twee minuten warmen, tegen het kookpunt aan. De fondue mag niet aan de kook komen. Serveer de kaasfondue in een Italiaanse bol. Je kunt er eerst lekker knapperige groenten zoals komkommer, courgette, paprika of worteltjes indopen en vervolgens de met kaas doordrenkte bol opeten.

SMAKELIJK ETEN!

Share